Afrin'de Türk Pilotunun İnanılmaz Başarısı!

Afrin'de, bir tüneldeki PYD hedefini vurmak isteyen Türk pilot, hedefi yukarıdan bomba bırakarak vuramayacağından dolayı, yere 20 metre kadar inerek hedefi tam isabet vurdu.

23.01.2018-09:48 - (Son Güncelleme: 23.01.2018-09:43) Afrin'de Türk Pilotunun İnanılmaz Başarısı!

Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekatında Türk pilot dünya savaş tarihine geçecek bir risk alarak büyük bir başarıya imza attı.

PYD'li teröristlerin bir tüneldeki inini vurmak isteyen isteyen pilot, yere 20 metre mesafeye kadar inerek tüneldeki hedefi imha etti. Afrin'deki teröristler bir dağın altını silah ve mühimmat deposu haline getirmişti.

Pilot, Afrin'deki teröristler tarafından, içi silah deposu haline getirilen bir dağı vurma görevini üstlendi. Ancak depo dağın altındaki bir tünelde olduğu için yukarıdan bırakılacak bir bomba işe yaramayacaktı.

Pilot bu noktada inanılmaz bir riski göze aldı. Aklındaki manevrayı gerçekleştirebilmek için öngörülen süresi de hayli azdı. 30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Ve pilot harekete geçti. Pilot, silah deposunun ağzına lazerle işaret koydu.

Ateşlemeyi yatay olarak gerçekleşmesi gerekiyordu. Deponun ağzını tam olarak görebilmek için hızla yere indi. Öyle ki, istediği mesafeye geldiğinde yerden sadece 20 metre yüksekteydi.

Bu büyük riske rağmen her şey yolunda gerçekleşti. Yatay olarak ateşlenen füze tam isabetle hedefi vurdu. Öyle ki, tepenin arkasına açılan diğer girişten de dumanlar yükseldi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal