Afrin Son Dakika, Esed Milislerinin Afrin Hedefi Belli Oldu

Esad’ın Afrin’e sevk ettiği milislerin yalnızca propaganda peşinde olmadıkları ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre, milisler kuzeydoğudaki kritik kavşak olan Kafr Jana köyünde bir araya geldi.

06.03.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 06.03.2018-10:03) Afrin Son Dakika, Esed Milislerinin Afrin Hedefi Belli Oldu

Esed, terör örgütü YPG/PKK’ya arka çıkmak için rejim milislerini Afrin’i sevk ettiğini itiraf etti. Fakar Afrin’e giden milislerin sadece propaganda amacıyla hareket etmediğini öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre,milisler Afrin’in kuzeydoğusunda stratejik önemi bulunan Kafr Jana köyünde bir araya geldi. Bu köyün seçilmesinin sebebi Afrin’e giden güzergahta önemli bir kavşak olması olarak ifade ediliyor. Üçlü kıskaçla Azez bölgesinden ilerleyen TSK ve ÖSO kuvvetleri Bafelyun Dağı bölgesinde kontrol sağladıktan sonra Kafr Jana köyünün olduğu bölgeye doğru ilerliyor. Milislerin terör örgütüyle beraber bu kavşağı kapatarak Afrin’e giden kara kuvvetlerini engelleme planı yaptığı tahmin ediliyor.

Rejim milislerinin YPG işbirliği durumunda hareket ettiği tespiti üzerine TSK, bölgedeki terör unsurlarını bir süredir sıkı ateş altına aldı. Bu bölgede 40’a yakın milisin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bu kuvvetlerin daha önce Rusların karargah olarak kullandığı binada vuruldukları ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal