Afganistan'da Yanlış Hedefler 70 Can Aldı

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Tahar vilayetinde güvenlik ekiplerinin düzenlediği hava saldırısında yanlışlıkla vurulan koruculardan altısının öldüğü açıklandı.

30.09.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-16:58)

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Tahar vilayetinde güvenlik ekiplerinin düzenlediği hava saldırısında yanlışlıkla vurulan koruculardan altısının öldüğü açıklandı.

Tahar Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Halil Esir, gündeme aktardığı açıklamada, Afgan güvenlik kuvvetlerinin, Taliban'a karşı yürüttüğü hava operasyonu sırasında yanlışlıkla korucuları vurduğunu bildirdi. Ülkede bu ay en az 70 sivil yanlışlıkla vurularak can verdi.

Saldırıda altı korucunun yaşamını yitirdiğini ifade eden Esir, altısının yaralandığını belirtti. Esir, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

YANLIŞ HEDEFLER CAN ALIYOR 

Geçtiğimiz günlerde Afganistan'da DAEŞ'e yapılacak saldırı yanlışlıkla çiftçileri hedef almıştı. Saldırıda en az 30 sivilin öldüğü açıklanmıştı. Daha sonra güneydeki Helmand vilayetinde bu sefer bir düğün evi vurulmuştu. Bu saldırıda da 40 sivilin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal