AFAD'tan 7,5 Şiddetinde Deprem Tatbikatı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından merkezi Kahramanmaraş olan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryosunun uygulanacağı ulusal tatbikat yapılacak.

08.10.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-15:49)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından merkezi Kahramanmaraş olan 7,5 büyüklüğünde deprem senaryosunun uygulanacağı ulusal tatbikat düzenlenecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından gündeme aktarılan açıklamaya göre, AFAD tarafından, modern afet yönetim sisteminin kurulmasında önemli bir yer edinen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde 9-11 Ekim'de Kahramanmaraş merkezli ulusal deprem tatbikatı yapılacak.

Kahramanmaraş'ta 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosu üzerine yapılacak olan tatbikata, 26 il ve ulusal düzey hizmet grupları dahil olacak. Tatbikat, birden verilecek alarmla başlayacak.

Tatbikat süresince coğrafi bilgi sistemleri üzerine inşa edilmiş, afet ve acil durumlarda tüm kaynakları etkin bir şekilde yönetebilen ve karar destek mekanizmalarına sahip web tabanlı bir uygulama olan Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) kullanımda olacak.

Tatbikatta, yerel ve ulusal düzeyde hizmet grubu planları, saha ekiplerinin kapasite ve yetenekleri ile AYDES'in işlerliği belirleyecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal