AFAD'dan Tuzla'daki Fabrika Yangını İçin Rapor

AFAD tarafından gündeme aktarılan bilgiye göre, önceki gün 11.40 sıralarında Tuzla'daki bir fabrikada yangın meydana geldiği ihbarının alındığı açıklandı.

20.09.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-10:56)

 

AFAD tarafından gündeme aktarılan bilgiye göre, önceki gün 11.40 sıralarında Tuzla'daki bir fabrikada yangın meydana geldiği ihbarının alındığı bildirildi. 

AFAD'tan gelen bu bildiriye göre, ihbar üzerine itfaiye, AFAD, emniyet ve 112 sağlık ekiplerinin olay yerine kısa sürede gelerek yangın söndürme çalışmalarının 53 araç ve 147 personelle yürütüldüğü açıklandı.

'Olay Yerinde Olumsuz Bir Bulguya Rastlanmamıştır'

Yangının 18.15 itibarıyla bütünüyle etkisiz hale getirildiğini kaydedilen açıklamada, "Olay yerinde dün (önceki gün) ve bugün (dün) İstanbul ve Kocaeli AFAD KBRN ekipleri tarafından gerçekleştirilen ölçümlerde olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır." açıklaması yapıldı.

‘Olağan Dışı Bir Bilgi Alınmadı’

Bunun yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi Ölçüm Sistemi'nden olağan dışı bir bilgi alınmadığı açıklandı ve şöyle devam edildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre de yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar ülkemizi terk edeceği ve cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağan dışı bir etki oluşturmayacağı öngörülmektedir. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığında bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı AFAD, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve akademisyenler katılım sağlamıştır. Toplantı sonucunda, olayla ilgili halk sağlığını tehdit eden herhangi bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal