Af Yasası Son Dakika: İnfaz Yasası Çıkıyor Mu? İnfaz Yasası Son Durum Nedir?

İnfaz yasası ikinci yargı paketinin içinde yer alıyor. Peki, İnfaz yasası ne zaman çıkıyor? Af yasası son dakika gelişmelerini haberimizde bulabilirsiniz...

24.03.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:20) Af Yasası Son Dakika: İnfaz Yasası Çıkıyor Mu? İnfaz Yasası Son Durum Nedir?

İkinci yargı paketi çerçevesinde meclise sunulan infaz yasasında Coronavirüs zirvesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplantı yapılmıştı. Coronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle cezaevindeki 300 bin mahkum için infaz yasası çalışmalarına kız verildi. Konuya ilişkin son durum haberimizde.

İNFAZ (AF) YASASI NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Uzun zamandır meclisin gündeminde olan infaz yasası ikinci yargı paketinin içinde yer alıyor. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş konuştu. Muş, "Mecliste önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız. İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNFAZ YASASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Edinilen bilgilere göre toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıldır bir infaz düzenlemesi kararının alınamadığını ifade ederek “Bir infaz düzenlemesi yapıyoruz. Süreç bizi buraya getirdi” şeklinde konuştu. Coronavirüs nedeniyle cezaevlerinin boşaltılması tartışmalarının da gündeme geldiği toplantıda Erdoğan, sürecin getirdiği zorunluluklara da değindi. Erdoğan, “Bu bedeli bir kişinin affıyla da bin kişinin affıyla da ödeyemeyiz. O yüzden geniş tutulmalı. Bu işi bir an önce çözün” talimatını verdi.

TASLAK METİN YAYINLANDI!

17 maddelik taslak metinde infaz düzenlemesi kapsamında olmayacak suçlar sıralandı. Kapsam dışı tutulan suçlar şu şekilde:

Terör suçları

örgütlü terör suçları,

kasten adam öldürme

cinsel istismar,

kadına ve çocuğa şiddet,

soykırım suçları,

insanlığa karşı işlenen suçlar,

insan üzerinde deney suçu,

organ ve doku ticareti,

reşit olmayana cinsel istismar, çocukların cinsel istismarı suçu,

devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya

devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiiller, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs,

TCK'nın 76'ncı maddesinde düzenlenen (Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, eziyet veya köleleştirme, kişi hürriyetinden yoksun kılma, bilimsel deneylere tabi kılma, zorla hamile bırakma, zorla fuhşa sevk etme) suçların tamamı her türlü eziyet, işkence,

Atatürk aleyhine işlenen suçlar ve Orman Kanunu'na aykırı suçlar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal