Af Tartışmalarına Adalet Bakanı Gül'den Cevap Geldi!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, af konusu ile alakalı açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konu ile alakalı noktayı koyduğunu söyleyen Gül, "Üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

06.09.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-12:01) Af Tartışmalarına Adalet Bakanı Gül'den Cevap Geldi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin af isteği ile alakalı, "Bu mesele ile alakalı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama gerçekleştirdi. Bu sebeple o hususta duruş belli. Cezaevleriyle alakalı olarak doluluk oranı, yeni inşa edilecek cezaevleri konusunda çalışmalarımız sürüyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri net, onun üstüne söyleyecek bir sözümüz yok" dedi.

"DARBE YARGILANMALARININ YIL SONUNA KADAR BİTECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Gül, FETÖ'nün darbe kalkışması ile alakalı açılan davalara dönük , "15 Temmuz darbe kalkışması ile alakalı açılan 289 dava var, 203'ü bitirildi. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı çok olan davalar gecikebilir. Onun dışında bütün darbe yargılamalarının bu sene sonuna dek biteceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af talebi ile alakalı şunları söylemişti: "Kader mahkûmları konusunu anlamış değilim. Biz arkadaşlarımıza şunu da ifade ettik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir konu değil. Bütün bunlara karşın hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda konuşalım. Biz MHP ile bir yola koyulduk. Burada bazen buna benzer meseleleri aramızda görüşmek suretiyle yapılabilecek hamleler var ise bu hamleleri yapmaktan da korkmamalıyız. Burada halkın, ülkenin, devletin çıkarı önemli. Cezaevlerinde önemli anlamda bir doluluk var, kabul ediyoruz. Bütün bunlara karşın bir adım atalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. Hedef şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, fakat kişilere karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi net olarak yoktur."

BAHÇELİ: TEKLİFİMİZİN ARKASINDAYIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli de affın toplumsal bir gereksinim olduğunu söylerek "Meclis nasıl karar verirse... Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç meydana geldi. Bunu dikkate almak gerek. Biz, teklifimizin sonuna dek arkasındayız" ifadesini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal