Adnan Oktar'ın Villasından Kafatası Çıktı

Adnan Oktar'ın yönettiği suç örgütüne ait Ankara'daki 2 evde 10 milyon dolar değerinde 879 adet fosil ele geçirildi.

21.10.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-15:30) Adnan Oktar'ın Villasından Kafatası Çıktı

Edinilen bilgiye göre Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar'a yakın bir suç örgütü mensubunun, kaçak yollarla Türkiye'ye getirdiği fosilleri Pursaklar'da bulunan bir dubleks evde sakladığını tespit etti.

MİLYONLUK FOSİLLER ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelinin, yasadışı yollarla getirdiği fosilleri örgütün ekonomik varlığını sürdürebilmesi için piyasaya süreceği bilgisi üzerine çalışma başlatan ekipler, örgüte ait ir eve yaptıkları operasyonda 802 parça fosil ele geçirdi. Operasyoda örgüt mensubu olmak suçundan cezaevinde tutuklu bulunan O.B.Y. ve ikamet sahibi H.K.'ye adli işlem uygulandı. Soruşturmanın genişletilmesiyle farklı bir adreste tarihi değeri bulunan fosillerin saklandığı tespit edildi. Polislerin söz konusu evde yaptığı aramalarda 77 parça bitki-hayvvan fosili ve çeşitli hayvanlara ait kafatası fosilleri ele geçirildi.

PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLAR

Düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen toplam 879 fosilin 150-200 milyon yıllık, piyasa değerinin ise yaklaşık 10 milyon dolar olduğu belirlendi. Fosillerin MTA Müzesi'ne götürüleceği öğrenildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal