Adnan Oktar'ın Şantaj Görüntülerinin Olduğu Depo Bulundu

Adnan Oktar örgütünün şantaj amaçlı kaydettiği cinsel içerikli görüntülerin yer aldığı depo polis tarafından bulundu. Depoda 1 kamyon dolusu hard disk, bilgisayar ve tablet olduğu öğrenildi.

21.07.2018-13:56 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-14:02) Adnan Oktar'ın Şantaj Görüntülerinin Olduğu Depo Bulundu

Adnan Oktar'ın Beykoz'da şantaj için kaydettiği iddia edilen dijital kayıtların olduğu depo bulundu. Depoda ele geçirilen 1 kamyon dolusu 2 bin 500 tane hard disk, bilgisayar, tablet ve cep telefonlarına el konuldu. Şantaj için kullanıldığı iddia edilen kayıtların da olduğu dijital materyallerin deşifre edilmesi için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde özel bir ekip kuruldu.

CİNSEL İÇERİKLİ GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

Ümraniye'de bir depoda ele geçirdiği dijital arşivin araştırmasında cinsel içerikli kayıtlara ulaşıldı. Örgütün erkek üyelerinin kadınlarla beraber olduğu kayıtların olduğu öne sürülürken, dijital arşivle alakalı incelemenin oluşturulan özel birim tarafından devam ettiği öğrenildi.

1 KAMYON DOLUSU DİJİTAL MATERYALE EL KONULDU

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın aktardığına göre İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, Adnan Oktar örgütünün şantaj için kaydettiği iddia edilen görüntü ve dijital kayıtların yer aldığı depoyu belirledi. Beykoz'da yer alan depoda gerçekleştirilen aramada 1 kamyon dolusu bilgisayar, hard disk, cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.

DEŞİFRE İÇİN ÖZEL EKİP

İçinde şantaj için ses ve görüntü kayıtlarının yer aldığı 2 bin 500 tane dijital materyalin incelenmesi için İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kapsamında özel bir birim kuruldu. Her türlü ses ve görüntü kayıtları dijital bir ortama atılarak tek tek incelenecek.

ADNAN OKTAR'A 353 SORU

Ayrıca İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerinin Adnan Oktar'a 164 sayfalık 353 soru yönelttiği belirlendi. Oktar'ın soruların büyük bir kısmına "hepsi yalan" dediği veya kaçamak cevaplar verdiği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal