Adnan Oktar'ın Kadınlara Neden Kedicik Dediği Ortaya Çıktı

Adnan Oktar'ın örgütündeki kadınlara neden kedicik dediği meydana çıktı. Savcılık raporunda yazan şekliyle, kedicik tabirinin örgütün esas hedeflerini gizlemek için yapılan bir algı çalışması olduğu yazıldı.

31.07.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-11:14)

İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi; Adnan Oktar suç örgütüne bağlı başta harunyahya.org, harunyahya.com, a9.com.tr olmak üzere 122 internet sitesinin 5651 sayılı kanunun 8. maddesi uyarınca erişime kapatılmasına karar verdi. Mahkeme; söz hususu kararın uygulanması için Bilgi Teknoloji Kurumu'na sevk edilmesine, kararın en son 4 saat içinde erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilmesine karar verdi.

KEDİCİK" SÖYLEMİ, ÖRGÜTÜN FAALİYETLERİNİ GİZLEMEK AMACIYLA KULLANILIYOR

Mahkeme kararında; "A-9 adlı örgüte bağlı kanalda İslamiyet'le hiçbir alakası olmayan komik program ve görüntülerin, bu çerçevede kamuoyunda da tanınan "Adnan Hoca'nın kedicikleri" tabirinin de gene örgütün esas amaç ve hedeflerini, suç içerikli eylemlerini gizlemek için kullanılan algı çalışması olduğu tespit edilmiş olup isteğin kabulüne dönük hüküm kurulmuştur" denildi.

İNTERNET SİTELERİ KAPATILSIN TALEBİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Adnan Oktar ve örgütüne bağlı internet sitelerinin örgütün basın yayın organına bağlı olarak faaliyet yaptığı söylenerek, 5651 sayılı yasanın 8. Maddesine uyarınca erişime kapatılmasını istedi. İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi; Adnan Oktar ve ekibine ait soruşturma dosyasını inceledi ve başsavcılığın isteğini haklı gördü.

Mahkeme kararında şöyle söylendi:

"Şüpheli Adnan Oktar'ın liderliğinde örgüt içinde yapılan sözde dini örgütten beklenmeyecek nitelikteki cinsel içerikli bu sapkın davranışların örgüt üyeleri içinde masum ve normal karşılanması için sözde "Mehdilik" vaizfesine inandırılan Adnan Oktar'ın sahip olduğu gizli ilim sayesinde her yaptığının kolay kolay herkes tarafından anlaşılamayan kutsal bir manası olduğu; Sözde "Mehdilik" vazifesini rahat ve gizlilik içinde devam edebilmesi için kendilerine engel teşkil edebilecek kesimlere karşı sanki sapkınlık içinde oldukları görüntüsünün verilmeye çalışıldığı doğrultusunda yalanların kullanıldığı, A-9 adlı örgüte bağlı kanalda İslamiyet'le hiçbir alakası olmayan komik program ve görüntülerin, bu çerçevede kamuoyunda da tanınan "Adnan Hoca'nın kedicikleri" tabirinin de gene örgütün esas amaç ve hedeflerini, suç içerikli eylemlerini gizlemek için tercih edilen algı çalışması olduğu tespit edilmiş olup isteğin kabulüne dair hüküm kurulmuştur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal