Adnan Oktar Örgütüne Yönelik Soruşturmayı FETÖ Kapattı

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturma sonucunda, 171'i tutuklu 226 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, örgüte yönelik 2007'de açılan soruşturmanın FETÖ tarafından sonlandırıldığı belirtildi.

30.07.2019-23:45 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-23:40) Adnan Oktar Örgütüne Yönelik Soruşturmayı FETÖ Kapattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturma sonucunda hazırlanan ve İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgüte yönelik 2007 yılında açılan soruşturmanın seyrinin Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından değiştirildiği kaydedildi. 

FAALİYETLER KAPALI BİR BİÇİMDE DEVAM EDİYORMUŞ

İddianamede, örgüte yönelik 1999 yılında düzenlenen operasyonda Adnan Oktar ve örgütün üst düzey yöneticileri dahil bazı örgüt mensuplarının tutuklandığı anımsatılarak, bu süreçte örgütün faaliyetlerini kapalı bir biçimde devam ettirdiği anlatıldı.

HUKUK GRUBU YAPILANMASI

O dönemde tahliyelerin ardından örgütün faaliyetlerine hız kazandırdığı, bir de "hukuk grubu" yapılanması oluşturduğu vurgulanan iddianamede, "hukuk grubu"ndaki avukat ve hukuk eğitimi almamış örgüt mensupları aracılığıyla özellikle operasyonu yapan polislere yönelik işkence iddialarına ilişkin davalar açıldığı, bunların beraatle sonuçlandığı aktarıldı.

DOSYA ŞİŞİRİLDİ

"Hukuk grubu"nun, ana davanın zaman aşımına uğraması için reddihakim talepleri, hakimlere iftira atılarak oluşturulan husumetler ve iftira davaları gibi taktiklerle yargı makamlarını kilitlemeye çalıştıkları kaydedilen iddianamede, birbirini tekrar eden dilekçeler ve suç duyurularıyla dosyanın şişirilerek içinden çıkılmaz bir hal almasını sağladıkları belirtildi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal