Adnan Oktar Operasyonunda Savcıdan Zekice Hamle

Adnan Oktar örgütüne yapılan operasyonda dikkat çeken bir ayrıntı daha gün yüzüne çıktı. Alınan bilgiye göre tutuklanan şahısların irtibatının kesilmesi için farklı cezaevlerine gönderilmiş.

25.07.2018-15:04 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-14:56) Adnan Oktar Operasyonunda Savcıdan Zekice Hamle

Adnan Oktar örgütüne dönük soruşturma çerçevesinde tutuklanan şüphelilerin, örgütsel bağlarının kesilmesi için ayrı cezaevlerine gönderildikleri öğrenildi. Toplam tutuklu sayısının bugüne dek 169 olarak tespit edildiği Adnan Oktar örgütüne dönük soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, gözaltı ve tutuklama döneminde grup üyelerinin birbirleriyle olan bağlantılarını kesmek için değişik bir yola başvurulması emrini verdi.

GÖZALTINDA AYRI HÜCRELERDE TUTULDULAR

Gözaltında tutulurken ayrı hücrelerde konulmasına dikkat çekilen kişilerin, çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanmalarının ardından da gene örgütsel bağlarının engellenmesi için değişik cezaevlerine sevk edildiği ortaya çıktı.

ADNAN OKTAR EDİRNE, OKTAR BABUNA TEKİRDAĞ

Buna göre, tutuklu kişilerden Adnan Oktar'ın Edirne, Oktar Babuna'nın Tekirdağ cezaevlerinde bulunduğu öğrenilirken, erkek şüphelilerden 61'nin Metris Cezaevinde, kadın şüphelilerden 10'unun Gebze, 20'sinin Bandırma ve 15'inin de Bakırköy kapalı cezaevlerinde tutuldukları söyleniyor. Tutuklanan diğer kişilerin de beşerli ve onarlı gruplar biçiminde değişik cezaevlerine gönderildiği , dağıtımlarda ilk olarak buna dikkat edildiği söyleniyor.

TUTUKLU SAYISI 169

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar örgütüne dönük soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 187 kişiden 5'i emniyetteki işlemlerinin sonrasında serbest kalmış, 182'si adliyeye gönderilmişti. Bunlardan içlerinde Adnan Oktar'ın da yer aldığı 169 kişi tutuklanırken, 13'ü adli kontrol şartı ile olmak üzere 14 kişi de serbest kalmıştı. Oktar'ın "suç işlemek için örgüt kurma", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel saldırı", "şantaj", "mal varlığı değerlerini yurt dışına kaçırma" ve "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakma" suçlarından tutuklanmasına karar verilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal