Adnan Oktar İlk İfadesinde Şaşırttı

Adnan Oktar ve grubuna karşı yürütülen soruşturma çerçevesinde, Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu 143 zanlı çıkarıldıkları ilk mahkeme tarafından tutuklandı.

19.07.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-09:49)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile harekete geçen Çarşamba günü 5 vilayette Adnan Oktar ve suç örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alınan 187 zanlıdan 183'ü emniyet işlemlerinin sonrasında iki ayrı grup halinde adliyeye sevk edildi.

Adliyeye gönderilen 183 zanlıdan Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu 176'sı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Çocukların cinsel istismarı', 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Şantaj',  'Malvarlığı değerlerini yurt dışına çıkarma', 'Cebir, şiddet, tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

14 ŞÜPHELİ SERBEST

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Adnan Oktar, Oktar Babuna, Ulviye Didem Ürer, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Ahmet Oktar Babuna'nın da aralarında olduğu 143 zanlının tutuklanmasına karar verdi. 14 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

OKTAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın tutuklanma istemiyle sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusunda, suçlamaları kabul etmediği bilgisine ulaşıldı.

'AYDA 3500 LİRA GELİRİM VAR'

Adnan Oktar, hakimlikteki ifadesinde emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerini tekrar ederek, geniş bir arkadaş grubu olduğunu iddia etti.

Lakap kullandığını fakat herhangi bir kod ismi olmadığını iddia eden Adnan Oktar, "Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim. Ayda 3500 TL gelirim olmakla başkaca bir gelirim yoktur. Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurt dışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları eve alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Suçsuzum, serbest bırakılmamı istiyorum" şeklinde konuştu.

'DÜRÜST İNSANLARLA YAŞAMAYI SEVEN, DOST OLMAYI SEVEN BİR KİŞİYİM'

Anayasaya uygun yaşayan biri olduğunu iddia eden suç örgütü lideri Adnan Oktar, sorgusunda şu ifadeye verdi:

"Halkın içinde yaşayan bir kişiyim, milletin içinde yaşayan televizyonda yaşayan bir kişi olmakla herkes halk da beni görür, tanır. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim. Dürüst insanlarla yaşamayı seven, dost olmayı seven, arkadaş çevresi olan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum kabul etmiyorum. Bize karşı atak yapan bu grup 25-30 kişilik bir gruptur. Bunları da biliyoruz. İnternette de bunları yapılacak operasyonları ifşa eden kişiler vardır.’’

'KIZ ÇOCUKLARI KONUSUNDA SON DERECE DİKKATLİ İLİŞKİ KURAN BİRİYİM'

‘'Bu kız çocuklarına tecavüz olaylarını ise kesinlikle kabul etmiyorum. Bu da iftiradır. Buna aşırı bir abartı yapılmaktadır. Kız çocuklarının ailelerine 50'şer bin TL para vererek onları aldığımıza dair iddialar vardır’’ diye konuşan Oktar ‘’Halbuki ben hayatımın her evresinde dikkatli olduğu gibi kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir. O bahse konu küçük kız annesi ile birlikte geldi. Ancak eve almadım, bahçede görüştük, gönderdim. Bu iftiraları kabul etmiyorum. Atatürkçü, milliyetçi bir kişiyim. Suçsuzum serbest bırakılmayı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal