Adnan Oktar Davası Yarın Gerçekleşecek

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik dava açılan ve örgüt liderini Adnan Oktar'ın da içinde yer aldığı 167'si tutuklu olan 226 sanığın yarın davası yapılacak.

16.09.2019-13:43 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-13:30)

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik  dava açılan ve örgüt liderini Adnan Oktar'ın da içinde yer aldığı 167'si tutuklu olan 226 sanığın yarın duruşması yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından düzenlenen ve İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylanan iddianame dahilinde 215 sanık ile 11 müşteki-sanık, yarın Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda yargılanacak.

Yargı sürecinde, 33 sanığın haricinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 57 sanık hakkında adli tespit kararları yer alıyor.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dava ile Gezi Parkı olaylarına yönelik içinde Osman Kavala'nın yer aldığı 16 sanığın, yargılandığı dosya için ikinci bir heyet meydana getirildi.

Birinci heyet, mahkemedeki diğer dosyaları gözden geçirmeyi sürdürecek.

Mahkeme heyeti, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik aldığı tensip kararına yönelik, 1 Kasım'a kadar sıklıkla duruşmaların devam etmesine ve gerekli güvenlik tedbirlerinin oluşturulmasıyla sanıkların duruşmalarda hazır olması için tebligatların çıkarılmasını söylemişti.

Davaya bakacak heyetin, geçen hafta Silivri'ye giderek gerekli incelemeleri yaptığı açıklandı.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal