Adliyeye Götürülen Metin Akpınar'dan Yeni Açıklama: Olay Cumhurbaşkanı'na Yanlış Aktarıldı

Halk TV'de söylediği sözler nedeni ile ifadesi alınan ünlü oyuncu Metin Akpınar'dan yeni bir açıklama geldi. Akpınar, "Olay kamuoyuna ve Cumhurbaşkanı'na yanlış aktarıldı" dedi.

24.12.2018-13:12 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-13:20)

Halk Tv'de söylediği sözler sebebi ile sanatçı Metin Akpınar'a soruşturma açmıştı. Metin Akpınar'ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem Hekimoğlu tarafından müvekkilleri hakkında açılan soruşturma ardından yazılı açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanı'na yanlış anlatılmasına sebep olunmuştur. Söz hususu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla açıklarız" dedi.

KATILDIĞI PROGRAMDAKİ SÖZLERİ NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Halk TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde ekranlara gelen Halk Arenası programına konuk olan Metin Akpınar'a söylediği sözler sebebi ile soruşturma açılmıştı.

"CUMHURBAŞKANI'NA YANLIŞ AKSETTİRİLMESİNE NEDEN OLUNMUŞTUR"

Mesele ile alakalı Metin Akpınar'ın avukatları tarafından yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

"Programda konuşulan hususlar, özellikle bazı medya organları tarafından kamuoyuna farklı biçimde aktarılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı oluşturulmak istenmiş bu amaçla da meselenin hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış anlatılmasına sebep olunmuştur.

Meselenin, kamuoyu tarafından, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla birlikte, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz hususu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara gidileceğini saygıyla açıklarız."

METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ?

Akpınar, şu sözleri söylemişti:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan çıkabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne güzel, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki ismi geçen başka liderlerin olduğu gibi kötü sonlar olabilir, fakat bize yazık olur, biz harap oluruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal