Adıyaman'da Piyasaya Sahte Para Süren Şahıslar Kıskıvrak Yakalandı

Adıyaman’da, piyasaya sahte para süren ve daha sonra polis ekiplerince kıskıvrak yakalanan 2 şahıstan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

08.05.2019-23:10 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-23:10)

Öğrenilenlere göre Adıyaman merkezde faaliyet gösteren bir iş yerine gelen F.K., isimli şahıs, iş yerine sahte para vererek alışveriş yapmak istedi.

43 ADET SAHTE 200 TL ELE GEÇİRİLDİ

İş yeri çalışanlar, durumu fark etmesi üzerime polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, F.K’yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs, parayı kendisine Yakup Ayten, isimli şahsın verdiğini söylemesi üzerine polis ekipleri Yakup Ayten’in Kahta ilçesinde ikamet ettiği eve operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan Yakup Ayten, sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken şahsın yapılan ev aramasında 43 adet 200 TL sahte para ele geçirildi.

3 FARKLI ADRESE SAHTE PARA VERDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Sahte paralara el konulurken her iki şahıs alınan ifadelerinin ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan Yakup Ayten, tutuklanarak cezaevine gönderilirken F.K., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan şahısların Kahta ilçesinde 5 farklı adrese, Adıyaman merkezde de 3 farklı adrese sahte para verdikleri de öğrenildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal