Adıyaman'da Eğitim Uçağı Düştü! Pilot Hayatını Kaybetti

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Gaziantep Üniversitesi'ne ait bir eğitim uçağı henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Düşen uçağın pilotunun cansız bedeni 20 kilometre uzakta bulundu.

27.06.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-19:28)

Adıyaman'ın Besni ilçesi civarında, Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı eğitim uçağının düşmesi neticesinde kursiyer pilot Mehmet Önal (40) hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Besni ilçe merkezine birkaç kilometre mesafedeki Kayalardı mevkisinde oldu. Bölgeye bir uçağın düşerek yandığını gören vatandaşlar durumu güvenlik ekiplerine heber verdi. İhbar ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma birimi gönderildi. Bölgeye giden birimler Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimler Fakültesi'ne bağlı olduğu tespit edilen uçağa müdahale etti. Yangını söndüren birimler pilota ulaşamayınca, düşüş sırasında atladığı tespit edilen pilotun bulunması için bölgede çalışma başlattı. Gerçekleştirilen araştırma neticesinde uçağın düştüğü yere 20 kilometre mesafedeki Yukarı Söğütlü civarında kursiyer pilot Mehmet Önal'ın cansız bedeni bulundu.

Adıyaman Valiliği'nden, kursiyer pilotun öldüğü olay ile alakalı teknik birimin vazifelendirildiğini söyleyerek, şöyle denildi:

"27.06.2018 günü saat 08:15 sularında Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne ait eğitim uçağı Besni ilçemiz civarında düşmüş, yaklaşık 20 km mesafede Yukarı Söğütlü bölgesinde pilotun bedenine ulaşılmıştır. Uçağın düşüş nedeni ile alakalı teknik birim vazifelendirilmiş olup, lazım olan inceleme ve araştırmalarını sonuçlandırılmasının sonrasında toplanan ayrıntılar halk ile paylaşılacaktır."

YALNIZ UÇUŞUNU YAPIYORDU

Öte yandan kursiyer pilot Mehmet Önal'ın bugünkü kazada eğitiminin 38'inci saatinde tek başına uçuşunu yaptığı bildirildi. Önal'ın hayatını kaybettiği olayda üniversiteye bağlı diğer uçağın da güvenlik nedeniyle arkasından gittiği ve bağlantı kesilince düştüğü bilgisini görevlilere verdiği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal