Adıyaman'da 18 Ev Karantina Altına Alındı

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde 18 ev karantina altına alındı.

30.07.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-13:40) Adıyaman'da 18 Ev Karantina Altına Alındı

Adıyaman Valiliği'nin yaptığı açıklamaya bakıldığında, şehir merkezinde yaşamını sürdüren bir takım vatandaşların koronavirüs testleri pozitif sonuç verdi.

Bu durumun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, koronaviüs pandemisiyle mücadele çerçevesinde yeni kararlar verildi.

Bu çerçevede, Bahçelievler,Barbaros Hayrettin, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Barbaros Hayrettin, Siteler, Barbaros, Yeni Sanayi, Yeşilyurt mahalleleri ve Yeni Mahalle'de yer alan 18 evde karantina uygulanmasına karar alındı.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Devrakani ilçesinde bir köy 14 gün süre ile karantina altına alındı.

Devrekani ilçesine bağlı Alçılar köyünde hastalanarak Devrekani Devlet Hastanesine başvuran 3 vatandaşın yapılan koronavirüs testi pozitif sonuç verdi. Koronavirüs testi pozitif sonuç veren kişiler Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınırken, Devrekani Kaymakamlığı aracılığıyla Alçılar köyü 14 gün süre için karantinaya alındı. Karantina kararının sonrasında Devrekani İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından köye giriş ve çıkışlar kapandı.

MALATYA

Diğer taraftan Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bir mahalle, koronavirüs önlemleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilik'ten gelen yazılı açıklamaya bakıldığında, kırsal Yenice Mahallesi'nde yapılan sokak düğünün ardından bir takım şahısların koronavirüs test sonuçları pozitif sonuç verdi.

Bu durumun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından pandemiyle mücadele çerçevesinde mahallede 14 gün karantina uygulanmasına karar alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal