Aday Olmayacağım Diyen Muharrem İnce, Adaylık Şartını Açıkladı!

CHP'de yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Muharrem İnce ile alakalı yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre İstanbul için "ön seçim" yapılması halinde Muharrem İnce adaylığını açıklayacak.

08.10.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-09:21) Aday Olmayacağım Diyen Muharrem İnce, Adaylık Şartını Açıkladı!

CHP Genel Merkezi'nin kendisini İstanbul'a aday göstermesine soğuk duran Muharrem İnce'nin "ön seçim" yönteminin uygulanması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayabileceği iddia edildi.

ÖN SEÇİM ŞARTI

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı olaslığı konuşulurken, kulislerde yeni bir iddia gündeme düştü. Milliyet'te yayınlanan habere göre, İnce'nin, İstanbul adayı tespit edilirken "ön seçim" yapılması halinde adaylığını açıklayabileceği bildirildi.

"İSTANBUL'U KAZANACAK ADAY İSTİYOR"

24 Haziran seçimlerinin sonrasında, partide "değişim" isteği ile olağanüstü kurultay hareketine liderlik eden Muharrem İnce, bir süre önce gerçekleştirdiği açıklamada, İstanbul adaylığı olasılığına kapıyı kapatmamıştı. Edinilen bilgilere göre; İnce, şimdiye dek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir iletişim kurmadı. Kılıçdaroğlu da İnce'nin adaylık işaretine cevap vermezken, "İstanbul'u kazanabilecek bir aday tespit etmeye uğraştıklarını" söylemekle yetindi.

"PARTİ YÖNETİMİ DEĞİL PARTİLİLER ADAY GÖSTERMELİ"

Parti kulislerinde İnce'nin aday olmasının pozitif-negatif neticelerinin ne olacağı hususu da değişik yorumlar üstünden değerlendirilmeye devam ediyor.

Süreç böyle sürerken, kulislerde yeni bir iddia gündeme düştü. İnce'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı tespit edilirken, parti üyelerinin oy vereceği "ön seçim" yönteminin uygulanması durumunda adaylığını açıklayabileceği iddia edildi. İnce'nin parti idaresinin kararıyla aday olmasının bir "lütuf" olarak algılanabileceğini kabul ettiği, bu sebeple, İstanbul'daki CHP üyelerinin isteği ile aday olmayı doğru bulduğu söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal