Adanalı Vatandaştan Belediyeye Coronavirüs Tepkisi

Türkiye'de ilk coronavirüs vakası tespit edilirken, vatandaş tedirgin olmaya başladı. Adanalı vatandaşlar, Adana'da halk otobüslerinde ve minibüslerde önlem alınmadığı gerekçesiyle belediyeye yönelik eleştiride bulundu.

11.03.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-11:51)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs sınır komşularımıza kadar yayılırken, dün ülkemizde de görüldü. Sağlık Bakanı Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından halk tedirgin olurken, birçok belediyede önlemler artırılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Adana'da vatandaşlar, özel halk otobüsleri, minibüsler ve pek çok durakta önlem alınmaması gerekçesiyle belediyeye tepki gösterdi. Otobüsünde coronavirüse karşı özel dezenfekte çalışması yapılmadığını belirten şoför Ahmet Selim, kendi imkanlarıyla temizlik yaparak önlem almaya çalıştıklarını ifade etti.. Sık sık ıslak mendil kullandığını ve otobüsü akşamları yıkadığını anlatan şoför, "Maske taksak insanlar yanlış anlayacak. Hapşururken, öksürürken dikkat ediyoruz, tokalaşmamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda bu virüse özel dezenfekte çalışmamız başlayacak." şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gören Kongo Cumhuriyeti vatandaşı İsmail Trauri ise toplum olarak bu virüse karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı ve "Hayatta en önemli şey sağlık. Öğrenci olduğumuz için her zaman otobüslere biniyoruz ama sürekli ellerimizi yıkıyoruz." dedi.

"İNSANLAR YETERİNCE DİKKAT ETMİYORLAR"

Başka bir öğrenci Hale Vatansever de önlem alınmadığını belirterek, "İnsanlar yeterince dikkat etmiyorlar. En basiti, hapşurduğumuz zaman ağzımızı elimizle değil kolumuzla kapatmamız lazım ama dolmuşta bir sürü insan görüyorum ulu orta hapşuruyorlar, kapatmıyorlar. Otobüsler de çok kalabalık, tıkış tıkış. Virüs olsa yayılması çok müsait. Televizyonda görmüştüm, bazı yerlerde değişik dezenfektanlarla dezenfekte yapılıyor. Adana'da da o şekilde yapabilirler bence. Kesinlikle duraklarda da olmasını isterim." ifadesini kullandı.

İbrahim Oğraş ise belediyelerin tek başına önlem almasıyla salgınların önlenmeyeceğini belirterek, vatandaşların da mutlaka hijyen kurallarına uyması gerektiğini anlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal