Adanalı Kemancı Evde Kalanlara Çanakkale Türküsü'nü Çaldı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal İzolasyon çağrısına en çok uyan şehirlerden biri olan Adana'da halk eve kapanırken, Adanalı bir kemancı, evinin balkonundan Çanakkale Türküsü'nü çaldı.

19.03.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-17:38) Adanalı Kemancı Evde Kalanlara Çanakkale Türküsü'nü Çaldı

 

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs, kısa bir süre içinde pandemi haline geldi ve Çin sınırlarını aşarak farklı kıtalarda da yayılım gösterdi. Ocak ayından Mart ayına kadar geçen süreçte, viürüsün yayıldığı Çin'de ölüm ve vaka sayısı azalırken, İtalya, coronavirüsün merkez üssü haline geldi. Buradan birçok Avrupa ülkesine sıçrayan virüs 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü.

Virüsün görüldüğü tarihten bu güne kadar alınan tüm önlemler üst seviyeye çıkartılırken, vatandaşlara evde kal çağrısı da yapıldı. Gerekmedikçe insanların dışarıya çıkmaması yönünde uyarılarda bulunan yetkililerin bu çağrısına en çok özen gösteren şehirlerden biri de Adana oldu. 

Adana'da sokaklar boş kalırken, keman sanatçısı olan Uğur Yıldırım kendisi gibi evde kalanlara, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle evinin balkonundan Çanakkale Türküsü'nü çaldı. Yıldırım'ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda sesi duyan komşuların pencere ve balkonlara çıktığı görülürken o anlar kayıt altına alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal