Adana'da Termometre 44 Dereceyi Gösterdi

Adana'da mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başlayan hava sıcaklığı sebebi ile termometreler 44 dereceyi gösterdi.

14.05.2019-15:46 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-15:27)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan raporlara göre, Adana'da hava sıcaklığı 37 derece olarak ölçüldü. Termometreler güneş altında 44 dereceye kadar çıktı. Yoğun nemin de etkisiyle sıcaktan daralan insanlar dinlenme parklarındaki gölgelik alanlarına çekildi. Sokak hayvanları ise su birikintilerinde oyalandı. Vatandaşlar mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamaya özen gösterirken, ilerleyen aylarda havaların daha da sıcak olması sebebi ile düşünceli olduklarını söyledi.

Sıcaklardan daralıp gölgede serinlemeye çalışan emekli Abdurrahman Kızgın, havaların ısınmaya başlamasıyla gölgelere çekildiklerini ifade ederek, 'Havalar bu sene son aylara kadar güzel gitti. Ama iki gündür ısınmaya başladı. İnşallah bundan ötesi gelmez. Daha sıcak olursa biz yandık. Yaylamız, yazlığımız yok, masraf çok, klima zor. Adana'nın sıcağında yandık gitti' dedi.

Adana'ya yüksek sıcaklıklardan dolayı gelmek istemeyen vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kızgın, 'Geldikleri iklimle buranın iklimi farklı olacağı için onları çok zorlar. Adana çok sıcak bir yer. Adana'ya gelirlerse de atletle gelsinler' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal