Adana'da, Sosyal Medya Teröristi DEAŞ Üyesine Operasyon

Adana'da terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu, sosyal medya hesabından tehdit içeren mesaj ve kesici malzeme fotoğrafı paylaştığı iddia edilen zanlı gözaltına alındı.

25.09.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-11:09) Adana'da, Sosyal Medya Teröristi DEAŞ Üyesine Operasyon

Adana'da terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu, sosyal medya hesabından tehdit içeren mesaj ve kesici malzeme fotoğrafı paylaştığı iddia edilen zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin paylaştığı ses kaydında, eylem yapılmasını istemesinden sonra bir sosyal medya hesabından tehdit içerikli mesaj ile bıçak fotoğrafı paylaşan şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

KAÇAK YOLLARLA SURİYE'YE GEÇMEYE ÇALIŞIRKEN GAZİANTEP'TE YAKALANMIŞTI

Emniyet güçleri, sosyal medya hesabını kullanan zanlının, terör örgütü DEAŞ için Adana'da faaliyet gösteren bir grubun eski emiri olan ve 2015'te kaçak yollarla Suriye'ye geçmeye çalışırken Gaziantep'te yakalanan B.Ç. (22) olduğunu belirledi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Gaziantep'te 22 ay cezaevinde yattıktan sonra 2016'de serbest bırakılan B.Ç'yi, merkez Seyhan ilçesindeki evine düzenlenen operasyonda yakaladı.

Şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede, fotoğraf ve paylaşım yapılan sosyal medya hesabı da açığa çıkarıldı.
Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince, "terör örgütü üyesi olmak, terör propagandası yapmak ve örgütsel faaliyetlerde bulunmak" suçlarından tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal