Adana'da İlginç Olay! Sektör Öldü Deyip Cenaze Namazı Kıldılar!

Adana'da, iflasın eşiğine geldiklerini belirten bir grup kamu müteahhidi, üzerinde 'Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitliği ölmüştür' yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

06.11.2018-20:08 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-19:53)

Adana'da 7 aydır fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi çıkmadığı için iflasın eşiğine geldiklerini belirten bir grup kamu müteahhidi, üzerinde 'Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitliği ölmüştür' yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

"TÜRKİYE'DEKİ MÜTEAHHİTLİK BİTMİŞ DURUMDA"

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ihaleli işlerde demire ve çimentoya yüzde 50, akaryakıta yüzde 25 zam geldiğini, bankaların da faiz oranını yüzde 135 artırdığına değinerek, Bankalar verdikleri kredileri tekrar çağırmakta. Türkiye'deki müteahhitlik bitmiş durumda. Kamu müteahhitleri, fiyat verdiği dönemdeki fiyatıyla çalışmaktadır. Bu aradaki farkı istiyoruz. Çok muzdarip durumdayız. 7 aydır tüm kamu müteahhitleri bu kararnameleri beklemektedir. 4 ayrı bakana sorunlarımızı anlattık ama çözüm bulamadık. Cumhurbaşkanımız her konuya düzgün bir yaklaşım sergilemektedir. Ancak biz zannediyoruz ki; Cumhurbaşkanımızın bu konudan haberi yok. Bu sorunun önüne geçilemezse, büyük bir sosyolojik travma yaşanacak açıklamasını yaptı.

"KARARNAMELERİN ÇIKARILMASINI BEKLİYORUZ"

Müteahhit Saim Azmaz ise can çekişen müteahhitliğin durumuna dikkat çekmek için temsili cenaze namazı kıldıklarını belirterek, Hükümetimize buradan çağrı yapıyoruz. Can çekişen müteahhitlerimizin yaşama tutunması için bu kararnamelerin ivedilikle çıkarılmasını bekliyoruz. Aksi halde nesil tükenecek, bitecek. Müteahhitlik kalemi 250 sektörü ilgilendiriyor. Herkes mağdur durumda, perişan durumda diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal