Adana'da İçlerinde Davut Baghestani'nin de Olduğu 4 Terörist Yakalandı

Adana'da güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden olan Davut Baghestan ve yanındaki 3 kişi yakalandı.

02.02.2019-10:24 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-10:11) Adana'da İçlerinde Davut Baghestani'nin de Olduğu 4 Terörist Yakalandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, PKK/KCK terör örgütünün sözde yürütme konseyiyle ilgisi olduğu ve örgüt içinde önemli vazifeler yapan Davut Baghestani, yanındaki 3 kişiyle Adana'da yakalandı.

Başsavcılıktan yayınlanan açıklamaya göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın terörle mücadele birimleri yaptıkları çalışmada, örgütün sözde yürütme konseyi üyeleriyle ilişkisi olan ve bazı dönemlerde öldüğü ile alakalı haberler de yayımlanan Davut Baghestani'nin Adana ve Mersin'de "Canbulut Turgay" adlı sahte kimlik kullanarak örgüt için faaliyetler yaptığını tespit etti.

Şüphelinin, geçmişte Irak'taki terör örgütü kamplarında örgüt üyelerine ve kampta olanlara hitaben konuşma yaptığı, kullandığı sosyal medya hesapları üstünden de terör örgütü propagandası yapmayı sürdürdüğü belirlendi.

İsrail-Kürt Enstitüsü'nün liderliğini de yapan, geçmiş senelerde terör örgütünün İsrail ve ABD ile görüşmelerine aracılık da eden zanlının, İsrail'de yayımladığı dergilerde örgüt propagandası yaptığı meydana çıktı.

Jandarma birimleri, geçen sene Suriye'nin Rakka şehrinde YPG/PKK terör örgütünün uzantısı olarak kurulan "Suriye'nin Geleceği" isimli sözde partinin de oluşumunda yer aldığı tespit edilen Baghestani'nin yakalanması için harekete geçti.

Ayrıntılı teknik takibin sonrasında zanlının Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde saklandığının tespit edilmesi üzerine Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü birimlerii ortak operasyon yaptı.

Operasyonda Baghestani ile aynı evde olan Mahmenur A, Hakkı A. ile Enes Y. gözaltına aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal