Adana'da FETÖ'cüler Tutuklandı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması dahilinde haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan tutuksuz eski hakim ve öğretmen sanıklar 6 yıl 3 ay ve 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişen hapse mahkum edildi.

24.04.2018-14:03 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-13:58) Adana'da FETÖ'cüler Tutuklandı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen celseye tutuksuz sanıklar eski hakim O.Ö.C. ve eski öğretmen C.İ. avukatları ile beraber katıldı.

Mahkemede savunma yapan sanık O.Ö.C. önceki duruşmada etkin pişmanlığa dair savunmasını mahkemeye sunduğunu bildirerek serbest kalmayı mahkemeden istedi.

Sanık C.İ. ise darbeci FETÖ’ye üye olmadığını iddia ederek, "Bank Asya maaş hesabım bu yapıya ait dershanede öğretmen olarak mesai harcadığım için maaş hesabıdır. ByLock uygulamasını yüklemedim ve kullanmadım. Sendika üyeliğim yoktur. Serbest kalmayı talep ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Cumhuriyet savcısı ise sanık O.Ö.C. hakkında etkin pişmanlık kararlarının uygulanması, sanık C.İ'nin ise hapse mahkum edilmesi doğrultusunda mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de sanık O.Ö.C. hakkında etkin pişmanlık kararlarını göz önüne alarak 3 yıl 1 ay 15 gün, sanık C.İ'nin ise 6 yıl 3 ay hapis ile cezalandırılmasını karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal