Adana'da Bir Şahıs Vicdanen Rahatsız Olduğu İçin Dolandırıcılığı Bıraktı

Adana'da emekli, dul ve yetim maaşlarını resmi evrakta sahtecilik yöntemiyle dolandırdığı iddiasıyla çökertilen 15 kişilik suç örgütü adliyeye sevk edildi. Şebekenin lideri konumundaki iki kişi tutuklandı.

04.08.2019-18:19 - (Son Güncelleme: 04.08.2019-18:03) Adana'da Bir Şahıs Vicdanen Rahatsız Olduğu İçin Dolandırıcılığı Bıraktı

Olay, Şubat ayının sonunda emekli H.Ü.'nün Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olmasıyla başladı. Borcu olan H.Ü., yardım etme bahanesiyle kendisine ulaşan şebekenin düzenlediği 1'i sahte 3 senet yüzünden 150 bin liralık borç batağına sürüklendiğini anlattı.

ADIM ADIM DELİL TOPLANILDI

Polis, yaşlı adamın ifadesi doğrultusunda tam 5 ay boyunca Aydoğan Ş. (41) ve Mustafa Yavuz M. liderliğindeki şebekeyi adım adım takip edip delil topladı.

15 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu deliller üzerine şebeke liderlerinden Aydoğan Ş. ve sevgilisi Yaprak A.'nın da aralarında bulunduğu 4'ü kadın 15 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine kaçakçılık büro amirliği dedektifleri 31 Temmuz şafak vakti eş zamanlı olarak Adana ve İstanbul'da 15 adrese baskın düzenledi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin operasyonunda hedefteki 15 zanlı da gözaltına alındı.

YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI

Zanlılardan Aydoğan Ş. ve Mustafa Yavuz M. tutuklanırken, Onur T., Mustafa Ç. Hubeyb A. ile Mehmet Y.'ye ev hapsi tedbiri uygulanırken, geri kalan zanlılar ise yurt dışına çıkma yasağı konularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal