Adana Kozan'da Orman Yangını Çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz gün başlayan orman yangını devam ederken 200 hektardan fazla alan kül oldu. Yangına sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale edildi.

24.08.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-14:27) Adana Kozan'da Orman Yangını Çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz gün başlayan orman yangını devam ederken 200 hektardan fazla alan kül oldu. Yangına sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale edildi.

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubeyli bölgesinde geçtiğimiz gün çıkan orman yangını büyük hasara neden olurken kontrol altına alınamadı.

200 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Gece saatlerinde şiddetini artıran yangın nedeniyle şehir merkezine kadar dumanlar gitti. Yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle 200 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Yangına sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'NİN YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEME YAPMASI BEKLENİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangınla ilgili incelemeler yapması için bölgeye gelmesi bekleniyor.

BAKAN PAKMEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Pakdemirli, yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: 'Dünden bu güne kadar bir iyileşme var. Tabi iyileşme ile birlikte biliyorsunuz gece saatlerinde ister istemez helikopterlerimiz ve hava araçlarımız uçmadığı için hem sevk idarede hem de hava araçlarının kabiliyetinin olmamasından dolayı bir miktar daha burada geceleri daha zorlanıyoruz. Ama geceyi devirdiğimiz ve günün ilk ışıklarıyla beraber hava araçlarımızı da kaldırdık. Şu an itibarıyla rüzgar akşam saatlerine kadar lehimize gözüküyor. Yön değiştirmediği takdirde inşallah ilerleyen saatlerde daha iyi neticelerle karşılaşabileceğiz.

Toplam alev gücüne baktığımız zaman bizim kontrol edemeyeceğimiz bir şey yok. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir yangın değil. En büyük bir problem çok dağınık bir alanda küçük küçük yangınların devam ediyor olması. Bu anlamda biraz evvel de yine yönetim helikopteriyle çıktık. Yangının toplam alanına ve nerelerde yoğunlaştığına baktık. Birazdan harekat merkezimizde bunları elektronik ortamda, İHA'dan gelen veriler, bizim topladığımız veriler Ankara'dan yangın yönetim merkezinden gelen veriler ve bunların hepsini birleştirerek tekrar sevk ve idare planı yapacağız. Şu an ekipler zaten insanüstü bir çaba ile çalışıyorlar. Şimdilik bir problemimiz yok. 8 mahallemiz etkilenmiş gözüküyor ama şu an itibarıyla etkilenme potansiyeli olan yeni yerleşim yerleri yok. Bunlar zaten dün itibarıyla boşaltılmıştı. İlerleyen saatlerde tahmin ediyorum daha iyi neticelerle karşınıza çıkabileceğiz diye umuyoruz. Burada tabii ki ister istemez bu kadar büyük bir alana yayılmış olması ekiplerimizi biraz yoruyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal