Adalet Bakanlığı'ndan Çocuk ve Kadınlar Dönük Saldırı ile Alakalı Genelge!

Adalet Bakanlığı'nın genelgesi uyarınca, çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda soruşturma dosyası ile alakalı kanıt yada görüntüleri usulüne aykırı olarak paylaşan veya buna neden olanlar hakkında kanuni gereği yapılacak.

19.11.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-10:33) Adalet Bakanlığı'ndan Çocuk ve Kadınlar Dönük Saldırı ile Alakalı Genelge!

Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre; çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarla alakalı hemen soruşturma açılacak. Çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda soruşturma dosyası ile alakalı kanıt yada görüntüleri usulüne aykırı olarak yayınlayan veya buna neden olanlar hakkında kanuni gereği gerçekleştirilecek.

BAKANLIK GENELGE GÖNDERDİ

Adalet Bakanlığı, çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar ile alakalı yapılan adli işlemlerle alakalı başsavcılıklara genelge yolladı. Bakanlıktan yayınlanan açıklamaya göre, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün imzasıyla yayımlanan genelgede, çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarla alakalı soruşturmaların, bu çerçevede uygulanan koruma önlemlerinin, delil mahiyetindeki görüntülerin son dönemlerde yazılı ve görsel medyada yer aldığı anımsatıldı.

KANUNİ GEREĞİ YAPILACAK

Çocuklara ve kadınlara dönük cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda soruşturma dosyası ile alakalı kanıt yada görüntüleri usulüne aykırı olarak paylaşan veya buna neden olanlar hakkında kanuni gereği yapılacak.

TOPLUMSAL KESİMLERİN ORTAK HASSASİYETİ

Cinsel suçların, mahiyeti itibarıyla mağdurlar üstünde fiziksel ve duygusal olarak yıkıcı etkilere sahip olduğunun bildirildiği genelgede, bu suçların mağdurun akrabaları üstünde de benzer neticelere yol açtığı bildirildi.

Genelgede, söz hususu suçlarla alakalı adli işlemlerin titiz şekilde yerine getirilmesinin bütün toplumsal kesimlerin ortak hassasiyeti olduğuna dikkat çekildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal