Adalet Bakanlığı Çin İle Mutabakat Zaptı İmzaladı

Çin ve Türkiye Adalet Bakanlıkları arasında ortaklığın ilerletilmesi doğrultusunda mutabakat zaptı imzalandı.

14.11.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-11:07) Adalet Bakanlığı Çin İle Mutabakat Zaptı İmzaladı

Çin ve Türkiye Adalet Bakanlıkları arasında ortaklığın ilerletilmesi doğrultusunda mutabakat zaptı imzalandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çin Adalet Bakanı Fu Cınghua ile görüşme yaptı. Bakan Gül, Çin temasları çerçevesinde başkent Pekin'deki Asya Otel'de Çinli mevkidaşı Fu ile görüştü. Görüşmenin sonrasında Gül ve Fu, iki ülke adalet bakanlıkları arasında ortaklığın ilerletilmesi doğrultusunda mutabakat zaptı imzaladı.

 

"İş birliğimizi ilerletme adına çok açık bir şekilde konuştuk"

Görüşme sonrası açıklamalarda yapan Bakan Gül, "Sayın Adalet Bakanı ile çok verimli bir toplantı yaptık. Sorunlarımızı tartıştık. Her iki ülkenin adli konularıyla alakalı ortaklık meselelerini ve bu konudaki problemlerimizi çözme, iş birliğimizi ilerletme adına çok açık bir şekilde konuştuk. Başarılı, verimli bir toplantı gerçekleştirdik." İfadelerini kullandı.

 

"Hukuk alanındaki problemlerin üstünde duracağız''

Çin Adalet Bakanı Fu’yu 2019 yılında düzenlenmesi planlanan İstanbul Uluslararası Hukuk Kurultayı’na davet ettiklerini bildirerek, bu kurultay ile iki ülkenin görevlilerinin her yıl bir araya gelerek hukuk alanındaki ortaklığı, hukuki sorunları masaya yatıracaklarının altını çizen Adalet Bakanı Gül sözlerine şu şekilde devam etti: "İki ülke arasında akademi, yargı mensupları, iş adamları ve yatırımcılar ön planda olmak üzere Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni alakadar eden tüm konularla ilgili masada adli iş birliğine ilişkin konularımız var. Bunları da çok daha zenginleştirerek karşılıklı diyalog, iş birliği ve tecrübe paylaşımıyla daha da artıracağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal