Adalet Bakanı Gül'den Kaşıkçı Davasının Kararına Yönelik Açıklama!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde gerçekleşen "Yeni İnsan Hakları Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı"ndan sonra basın mensuplarının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik sorusunu yanıtladı.

25.12.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-17:15)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi'nde gerçekleşen "Yeni İnsan Hakları Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı"ndan sonra basın mensuplarının  Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik sorusunu yanıtladı. 

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan mahkemesinin verdiği karara yönelik soru üzerine Gül, Türkiye'nin konuyla ilgili titizlikle adli ve idari olarak yoğun bir gayret gösterdiğini belirtti ve şöyle devam etti:
 "Orada şimdi görülüyor ki birilerini kurtarmak adına ya da olayın gerçek failleri değil... Çok şeffaf şekilde yürütülen bir süreç değil, bu anlamda çok kabul edilmeyecek bir süreç işlenmiştir Suudi merciler tarafından. Bizim başından beri söylediğimiz teklif, uluslararası şeffaf şekilde bu konunun soruşturulmasıdır. Bu soruşturma yapılmadığı sürece yargılama tamamlanmış sayılmayacaktır. Dolayısıyla hem uluslararası toplum hem uluslararası tüm kurumların bir canın, gazetecinin, insanın ölümünden dolayı bu sürecin büyük bir titizlikle ele alınması zaruridir. Olay Türkiye'de cereyan ettiği için Türk makamları da yargılamasını sürdürmektedir."

Cinayetin üstüne gidilmesi, şeffaf şekilde faillerin belirlenmesinin şart olduğunu vurgulayan Bakan Gül, "Bu şekilde böyle üstünün örtüldüğü, kapatıldığı bir anlam çıkmaktadır. Çünkü şeffaf değildir ve bir şekilde failleri saklanmaktadır. Bu anlamda Türkiye'nin talepleri dikkate alınmamıştır, yerine getirilmemiştir. Uluslararası bir soruşturmayla şeffaf şekilde sürecin yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal