Adalet Bakanı Gül: Metin İyidil İçin Son Sözü Yargıtay Söyleyecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mustafa İyidil davasına yönelik "Nihai merci Yargıtaydır, Yargıtay son sözünü verecektir. Devam eden bir süreçle ilgili, bir hukukçu olarak söz söylemem, yorum yapmam doğru değil." dedi.

22.01.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-13:32) Adalet Bakanı Gül: Metin İyidil İçin Son Sözü Yargıtay Söyleyecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde gerçekleşen Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemleri Tanıtım Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne yönelik çıkarıldığı mahkemede ağırlaştırılmış müebbete mahkum olan, istinaf sürecinde serbest bırakılan, ardından yeniden tutuklanan eski korgeneral Metin İyidil ile ilgili sorulan soru üzerine Bakan Gül, yargıya intikal eden konuyla ilgili söz söylemesinin doğru olmayacağını dile getirdi.

Yargı sürecinin saygıyla beklenmesi gerektiğine vurgu yapan Gül, "Nihai merci Yargıtaydır, Yargıtay son sözünü verecektir. Devam eden bir süreçle ilgili, bir hukukçu olarak söz söylemem, yorum yapmam doğru değil. Yine HSK'nin idari soruşturması devam ediyor. O süreçle ilgili daire, ilgili yetkililer takip ediyorlar. Süreci sürdürüyorlar." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal