Adalet Bakanı Gül: Hak Eden Hak Ettiği Cezayı Almıştır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Genelkurmay çatı davasında verilen karara ilişkin olarak, "Darbe girişiminde bulunanların hesap verdiği bir gün. Türk yargısının verdiği tarihi bir karar. Hak eden hak ettiği cezayı almıştır" yorumunda bulundu

20.06.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-12:03)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilere, FETÖ'nün darbe teşebbüsünde Genelkurmay'daki eylemlere ilişkin sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de sanığı olduğu çatı davada verilen kararları yorumladı.

Bakan Gül, Türk yargısının büyük bir hukuk örneği ortaya koyduğunu ifade ederek, "Mahkeme hukuk çerçevesinde yargılamayı yapmıştır. Darbecilerin ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasa, hukuk bugün onlar için de uygulanmış ve hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir karar, yargılama olmuştur." sözlerini kullandı.

"DARBECİLERDEN HESAP SORAN BİR TÜRKİYE VARDIR'  

Gül, sözlerine şu şekilde devam etti.

"Demokrasiye, milli egemenliğe darbe girişiminde bulunanların yargı önünde hesabını verdiği bir gün olmuştur. Darbecilerden hesap soran bir Türkiye vardır. Türkiye'de hiç kimse demokrasiyi, milli iradeyi ortadan kaldıramayacak, şehitlerimizin ruhunu incitemeyecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal