Adalet Bakanı Gül: FETÖ Elebaşı İçin ABD'li Bir Heyet Gelecek

Adalet Bakanı Abdulahmit Gül, katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı.

30.12.2018-12:31 - (Son Güncelleme: 30.12.2018-13:11)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalara imza attı.


Binali Yıldırım İstanbul Aşığı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan eski başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım hakkında yorum yapan Gül, "Binali Bey İstanbul aşığı birisi. İstanbul için büyük bir fırsat olacaktır. Hayırlı olsun diyorum. Binali Bey yapısı itibarıyla en sıkıntılı zamanlarda bile çok realist bir şekilde bakıp icabında işin mizah boyutuyla bakabilen biri. Güzel bir kampanya geçeceğini düşünüyorum İstanbul'da" dedi.


Hakim ve Savcı Yardımcılığı Geliyor!

Hukuk fakülteleri ve hukukçu sayısındaki artış ile ilgili Bakan Gül, "Hukuk fakültesi sayılarının öğrenci sayılarının azaltılması, daha nitelikli öğrencilerin gideceği bir sistemi hocalarımızla da araştırıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Bakan Abdulhamit Gül konuyla ilgili olarak "Hakim yardımcılığı savcı yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Belli bir dönem hakim nezaretinde belli bir tecrübe kazandıktan sonra hakim adayının kürsüye çıkması. Sonrasında bir sınava daha girecek. Kazanırsa hakim olacak. Kazanamazsa hakim yardımcısı savcı yardımcısı olarak devam edecek." İfadelerini kullandı.


FETÖ İçin ABD’den Heyet Gelecek
FETÖ ile mücadelenin en önemli ayağını FETÖ elebaşının iade edilmesi olduğunu belirten Gül, "Yakın zamanda ABD'li yetkililer Türkiye'ye gelecek. Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temas söz konusu. Biz hukuk devleti gereği bu terör elebaşının iadesini ümit ediyoruz. Türkiye'de idam cezası yok. İadenin gerçekleşmesi önünde hiçbir engel olmadığını söylüyoruz." diye konuştu.


Nafaka Konusu Ele Alınacak
Son zamanlarda sıkça tartışılan nafaka meselesine de değinen "Çok ciddi bir şekilde ele alınması gereken bir konu. Bu süreçte nasıl bir çerçeve çizileceği belli olacak. Aile Bakanlığı ile çalışmaların sona ermesi ve kamuoyunu tatmin edecek bir düzenlemeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal