Adalet Bakanı Gül, ABD'de FETÖ Elebaşının İade Sürecini Görüştü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade süreci hakkında, "Uluslararası sözleşmeler ve iki ülkenin imzaladığı anlaşmalar gereği bu zamana kadar adım atılması gerekiyordu. Bu noktada hala bir gelişme olmamasını kabul etmemiz mümkün değil" ifadesinde bulundu

12.06.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-13:09) Adalet Bakanı Gül, ABD'de FETÖ Elebaşının İade Sürecini Görüştü

Amerikalı mevkidaşı William Barr ile Washington'da görüşme yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Barr ile görüşmesini ve diğer temaslarını Türk basın üeyeleriyle düzenlediği toplantıda değerlendirdi.

İlk olarak New York'taki Tük Günü'ne katıldığını, sonrasında New Haven'da kundaklanan camiyi ziyaret ettiğini belirten Bakan Gül, ABD'de ikamet eden Türk vatandaşlarıyla görüşmekten büyük memnuniyet duyduğunu aktardı.

ABD Adalet Bakanı Barr ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, "Türkiye ile ABD arasındaki adli yardımlaşma ve uluslararası sözleşmelere ilişkin konuları masaya yatırdık. Çok verimli ve faydalı bir görüşme oldu. Umarım güzel sonuçlar elde edilir." sözlerini kullandı.

"HALa BİR GELİŞME OLMAMASI KABUL EDİLEMEZ"  

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi sürecini de görüştüklerini belirten Gül, "Uluslararası sözleşmeler ve iki ülkenin imzaladığı anlaşmalar gereği bu konuda şimdiye kadar adım atılması lazımdı. Bu noktada hala bir gelişme olmamasını kabul etmemiz mümkün değil. Özellikle Türk yargı makamlarının ABD'ye iletmiş olduğu deliller, belgeler ve iade talepnameleri buraya ulaşmasına karşın konunun adli mercilere intikal ettirilmemiş olmasını kabul edemeyiz." ifadesinde bulundu.

Amerikalı mevkidaşının göreve yakın zaman önce başladığını ifade eden Gül şu yorumda bulundu:

"Umarım yeni delillerin de ortaya konmasıyla beraber bu konuda olumlu bir gelişmenin meydana gelmesi elbette bizim beklentimizdir. Yargılama sırasında çıkan tüm deliller de buradaki makamlara iletildi. Dolayısıyla biz bir hukuk devletinde olması gereken şeyi istiyoruz. (FETÖ elebaşının) İadenin gerçekleşmesini ve Türk yargı makamlarının isteklerini yerine getirilmesini istiyoruz. Bu dönemde de bu noktada daha duyarlı bir çalışmanın olacağına inanmak istiyorum. Hep birlikte süreci yakından takip ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal