Adalet Bakanı: Engin Özkoç Hakkında Fezleke Meclise Sunuldu

Adalet Bakanı Gül: Engin Özkoç ile ilgili fezleke bakanlığımız tarafından imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir.

05.03.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:56) Adalet Bakanı: Engin Özkoç Hakkında Fezleke Meclise Sunuldu

Adalet Bakanı Gül: Engin Özkoç ile ilgili fezleke bakanlığımız tarafından imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir.

Bakan Gül, Mecliste, gazetecilerin, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile ilgili düzenlenen fezlekeyle alakalı sorusunu cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçunun resen veya şikayet üstüne soruşturmaya imkan bulunan bir husus olduğunu ifade eden Gül, "Dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Soruşturma açılması, bir fezleke açılması demek, milletvekili olduğu için. Bu fezlekenin Adalet Bakanlığına ve Meclise gönderilmesi prosedürü işlemektedir. Soruşturmayla birlikte hazırlanan fezleke Bakanlığımıza gelmiştir, Bakanlığımız da bunu TBMM'ye göndermiştir. Fezleke iletilmiştir. Dolayısıyla bundan sonraki süreç TBMM'nin takdiridir. TBMM, takdiriyle, iradesiyle, bu süreci kendisi şekillendirecektir. Türkiye, bir hukuk devletidir. Tüm hukuk yolları Anayasa ve kanunlar çerçevesinde işletilmektedir. Takdir yüce Meclisindir, bundan sonraki sürecin belirleyicisi de değerli milletvekillerinin ve milletin takdiriyle şekillenecektir." dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun, devlet başkanlarına hakaret etmenin suç olduğunu, başsavcılığın da soruşturma başlattığının altını çizen Gül, Meclisteki iradeye karşı kimsenin bir söz etmeye hakkı olmadığını belirtti.

Eleştirilerin de olabileceğini belirten Bakna Gül, "Farklı düşüncede, farklı kanaatte olabilirsiniz ama hiç kimsenin bir kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Hele seçilmiş bir cumhurbaşkanına kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletidir. Hele şu dönemde daha bir birliktelik içinde olmak hepimizin ortak beklentisi, duygusudur. Savcılık soruşturma başlatmıştır, doğal sonucu fezlekedir. Fezleke Bakanlığımızca imzalanarak Meclise gönderilmiştir, konu Meclisin takdiri ve uhdesindedir." diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal