Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Yunanistan Mektubu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis'e darbe girişiminin sonrasında bu ülkeye kaçan ve iadeleri talep edilen Özkaynakçı hakkında verilen karara tepki gösteren bir mektup gönderdiği bildirildi.

21.04.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-14:04) Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Yunanistan Mektubu

Abdülhamit Gül, mektubunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 251 kişinin şehit düşmesi ve 2 binden fazla vatandaşın da yaralanmasına neden olan teröristler arasında yer alan 8 askerin çalmış oldukları helikopterle Yunanistan'a kaçtığını hatırlattı.

Söz konusu 8 kişiyle ilgili Türkiye'nin iade talebinin üçüncü kez reddedildiğini ifade eden Bakan Gül, bir teröristin serbest bırakılmasını üzüntüyle öğrendiklerini anlattı.

ABDÜLHAMİT GÜL’ÜN YUNAN MEVKİDAŞINA GÖNDERDİĞİ MEKTUP

Komşu ve dost ülke olarak Yunanistan'ın, Türkiye'deki demokrasiye, demokratik kurumlara, seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümete karşı yapılan darbe girişimini asla kabul etmediğini, meşru görmediğini, kınadığını ifade eden ilk ülkelerden olduğunu dile getiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sonraki süreçte Yunanistan'ın teröristleri koruyan, onlara ev sahipliği yapan tutum içinde bulunduğunu fark ettiklerini ve bunun da iki ülke arasındaki dayanışmaya gölge düşürdüğünü ifade etti.

YUNANİSTAN TOPLANMA MERKEZİ OLMUŞ

Abdülhamit Gül, Kondonis'in darbeci askerlerin serbest kalacakları anlamına gelen açıklamalarının darbe, terörizm ve terörist faaliyetlerde bulunanlara destek olacağını vurguladı.

FETÖ mensubu hakim ve savcılar ile bazı terör örgütü FETÖ üyelerinin Yunanistan'a kaçmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını hatırlatan Abdülhamit Gül, "Darbe girişiminden bu yana müşahede ettiğimiz bir husus, Yunanistan'ın ülkemizdeki suçlular için güvenli bir liman olmasıdır. Yaklaşık 2 yıllık bir sürede ülkemizdeki terör örgütlerinin eli kanlı üyelerinin Yunanistan'da bulunduğu, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçtikleri veya geçmeye çalışırken yakalandıkları bilinmekte bununla birlikte Yunanistan suçlular için adeta bir toplanma merkezi haline gelmiştir." vurgusunda bulundu.

DARBECİLER SINIR DIŞI EDİLMELİ

Darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmeleri gerektiğinin altını çizen Abdülhamit Gül, mektubunda şunları kaydetti:

"Terörist darbe girişiminin hemen akabinde Başbakan Aleksis Çipras ve onun şahsında Yunanistan hükümetinin, ülkemizin maruz kaldığı darbe girişimi sonrasında Türkiye'ye verdiği desteğin sözde kalmadığını görmek istemekteyiz. Bunun ilk adımı, darbeci teröristlerin Yunanistan'da kalamayacaklarının ilanı ve ardından derhal ülkemize sınır dışı edilmeleridir. Dünyanın hiçbir yerinde himaye görmemesi gereken teröristlerin sınır dışı edilmesi yoluyla girişimde bulunmanızı bekliyorum. Bu teröristlerin korunmadıklarını görmek uluslararası hukukun gereğidir. Terörle ortak mücadelenin zorunlu bir halidir. Hukuk devleti olan her ülkenin yapması gereken tavırdır. Halklarımız arasında bu konunun bir yara olarak kalmasını hiçbirimizin arzu etmediğine inanıyorum." İfadelerini kullandı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal