Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Daha Fazla Bağıran Değil Haklı Olan Kazanacaktır

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yerel seçimler ile alakalı açıklamalar yaptı. Gül, "Daha fazla bağıran değil haklı olan kazanacaktır. Bunun onayını da YSK yapacaktır. YSK bu hususta son otoritedir" dedi.

05.04.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-11:17) Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Daha Fazla Bağıran Değil Haklı Olan Kazanacaktır

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yerel seçim sonuçları ve itiraz süreci ile alakalı ''Daha fazla bağıran değil haklı olan kazanacaktır. Bunun onayını da YSK yapacaktır. YSK bu hususta son otoritedir'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart yerel seçim sonuçları ve itiraz süreci ile alakalı açıklama yaptı.

"SON SÖZÜ YSK VERECEKTİR"

Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İtirazlar sonucunda şu parti ya da bu parti değil. Vatandaşın iradesi ne odğrultuda ise o tecelli etmektedir. Burada bir parti tarafına değil, halkımızın tercihine dönük usulsüzlük varsa onun belirlenmesini istemekteyiz.

Her seçimde olduğu gibi normal biçimde işlemektedir. İlk kez bu seçimin ardından bir itiraz mekanizması yoktur. Her seçimde bir itiraz usulü vardır. Bu süreç neticesinde de daha fazla bağıran, daha fazla farklı yollara başvuran değil haklı olan kazanacaktır. Bunun onayını da YSK yapacaktır. YSK Türkiye'de son otoritedir.

Hepimiz itirazlarını yapıp, A partisi B partisi değil. Demokrasiye saygı bu sürece saygıyı da gerektirmektedir. Bütün adaylar, siyasi partiler demokrasiye saygılı biçimde süreci izlemekte. Kim kazanırsa da herkes tebrik edecektir. Demokrasi budur, halkın tercihinin yansımasıdır.

Son sözü YSK söyleyecektir. Seçilenler hayırlı olsun. Halkımız her şeyin en doğrusuna her daim karar verir. Bu seçimlerde de karar verir. Halkımızla yol yürümeyi sürdüreceğiz, ülkemiz için hayırlı olsun.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal