Adalarda Sessizlik!

Adalar'da atlı faytonların 3 ay boyunca durdurulması sonrası Büyükada sokaklarında sessizlik hakim. Bazı otellerde rezervasyonlarını iptal edenlerin olduğu söylenirken, esnaf da satışlarının düştüğünü ifade ediyor.

24.12.2019-00:09 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-00:05) Adalarda Sessizlik!

Ruam hastalığı sonrası Adalar'da 3 ay boyunca atlı faytonlar durduruldu. Atlar için karantina uygulaması yapıldığı ifade edilirken, geçtiğimiz günlerde çok sayıda Arap turistin gezdiği Büyükada sokaklarında sessizlik hakim. Ruam hastalığının gündeme gelmesi sonrası bazı otellerde rezervasyonların iptal edildiği ifade edildi. Çoğu ziyaretçi ise adaya gelmeden önce otelleri arayıp hastalık hakkında bilgi almak istediklerini söylüyor. Faytonların durdurulması sonrası Arap turistlerin ciddi oranda azaldığı Adalar'da esnafın satışları da geçen haftalara göre düştü.

HASTALIK SEBEBİYLE İPTAL OLAN REZERVASYONLARIMIZ OLDU

Ruam hastalığının gündeme gelmesi sonrası az da olsa rezervasyonlarda iptaller yaşandığını ifade eden otel yetkilisi Sinem Tuncay, şunları söyledi:

"Çok fazla rezervasyon iptali yaşamasak da zaman zaman oluyor. Hastalık sebebiyle iptal olan rezervasyonlarımız oldu. Ada zaten turizm açısından çok fazla gelen insan olduğu için, son bir haftadır sessizlik hakim diyebilirim. Telefonda soranlar var. Yılbaşı rezervasyonlarımızda çok fazla iptal yok. Bizim misafirlerimiz devamlı gelen misafirler. Konuya daha çok hakimler. Havadan bu hastalığın geçmediğini biliyorlar. Sadece atın salyasına maruz kaldıkları zaman geçtiklerini biliyorlar. Bu yüzden yılbaşı rezervasyonlarımızda iptal yok ama tabii ki bir korku var."

Adaya gelmeden önce rezervasyonu olanların telefonla arayıp bilgi aldığını ifade eden Tuncay, "Nedir durum, çok mu sakin ada, atlar çalışıyor mu? Soruları soruyorlar" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal