Açlık Grevindeki HDP'li Vekil Leyla Güven'de Destek İçin Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis İzin Vermedi

Bebek katili Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiası ile açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için yürüyüş yapmak isteyen HDP'li vekillere polis izin vermedi.

13.02.2019-17:14 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-17:08) Açlık Grevindeki HDP'li Vekil Leyla Güven'de Destek İçin Yürümek İsteyen HDP'lilere Polis İzin Vermedi

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in 98 gündür yaptığı açlık grevine destek vermek için Van'da, HDP İl binasında toplanan grubun dışarı çıkmasına izin verilmedi. Bina önünde tedbir alan polis birimleri, parti yöneticileriyle görüşüp, grubun dağılmasını talep etti.

Binada olanlar küçük gruplar şeklinde dağılırken, Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Van Milletvekilleri Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç şehrin en işlek caddelerinden biri olan Kazım Karabekir Caddesi'nde, Güven'e destek için yürümek istedi.

VEKİLLER OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

Bir süre yürüyen vekillere, polis tarafından izin verilmedi. Bunun ardından 4 vekil, bir giyim mağazasının önünde, kaldırımda oturma eylemine başladı. Polis ise vekillerin etrafında çember kurup, güvenlik önlemi aldı. Bu sırada, ikazlara karşın bölgeden uzaklaşmayan 2 kişi gözaltına alındı.

Van Valiliği, dün yaptığı açıklamada şehirde yapılması planlanan gösteri ve yürüyüşleri 4 günlüğüne yasaklamıştı.

ŞANLIURFA’DA DA HDP’LİLERİN YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERİLMEDİ

Şanlıurfa'da içlerinde HDP’li milletvekillerinin de olduğu grubun açlık grevindeki Leyla Güven’e destek vermek için yapmak istediği yürüyüşe polis ve jandarma birimleri izin vermedi.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a gitmek isteyen, içlerinde HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü ve Nusrettin Maçin’in de yer aldığı grup, Birecik ilçesinde bir araya geldi. Grup, polisin Şanlıurfa Valiliği'nin şehir çapında gösteri ve yürüyüşleri 15 gün süreyle yasakladığını söylemesi ardından dağıldı. HDP’li vekiller daha sonra Suruç ilçesine giderek, burada toplanan kalabalıkla beraber yürüyüş yapmak istedi. Aligör Mahallesi girişinde önlem alan jandarma birimleri, yürüyüşe izin vermedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal