Açız Diyen Vatandaşa Geber Dedi, Görevinden Alındı

Çocuklarının aç olduğunu söyleyen ve bu yüzden dışarı çıkarak çöp topladığını belirten vatandaşın videosunu 'Geber' diyerek paylaşan Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay görevinden alındı. Noğay hakkında soruşturma başlatıldı.

09.04.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-13:06)

Coronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara evde kalmaları yönünde uyarılarda bulunulurken, 65 yaş ve üstü, 20 yaş ve altına sokağa çıkma yasağı getirildi. Bazı vatandaşlar ise ekonomik durumları olmadığı için sokağa çıkmaya devam etti.

Bir vatandaş çocuklarının aç olduğunu belirtti ve sokağa çöp toplamak için çıktığını belirtti. İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay ise bu video sosyal medya hesabından paylaşarak 'Geber' notunu düştü. Notun hemen ardından 'Geber' yazan Nail Noğay tepkilerle karşılaştı. Noğay daha sonra ise çark etti ve tepkiler üzerine paylaşımını silmek zorunda kaldı. 

Noğay'ın insanlık dışı bu yorumuna kayıtsız kalmayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçeti ve konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı çalışan bir İl Müdür Yardımcısı'nın sosyal medyada gündeme gelen çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir. Birlik ve beraberlik ruhumuzu yaralayıcı bir dil ve üslup devletimizin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez. Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu yerde kimse sahipsiz ve yalnız değildir. Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan Noğay'ın görevinden alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal