Açık Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Son zamanlarda ülkemizde de sık sık görmeye başlanılan açık mutfak yani Amerikan mutfaklar nasıl dekore edilmeli? Açık mutfak dekorasyonu nasıl olmalı? Açık mutfak dekorasyonun dikkat edilmesi gerekenler neler? Küçük açık mutfaklar nasıl dekore edilmeli? Detaylar haberin devamında…

08.06.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:27)  Açık Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Amerika’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan son zamanlarda Türkiye’de de yeni yapılan evlerde de oldukça sık rastlamaya başladığınız açık mutfaklar dekore edilirken akıllarda oldukça soru işareti bırakıyor olmasına rağmen açık mutfak dekorasyonu ile ilgili birçok fikre ve detaya haberin devamından ulaşabilirsiniz.

AÇIK MUTFAK DEKORASYONU

Son yıllarda oldukça moda olmaya başlayan açık mutfakları dekore etmek sizlere biraz karmaşık görünebilir fakat merak etmeyin. Açık mutfaklar genelde yapısı itibari ile oturma alanından ayrı bir hava kaymakta zorlu olabilir. Oturma alanı ve açık mutfak arasında keskin geçişler yapılmadığı sürece iki farklı hava yaratmak çok zor olmayacaktır.

Aynı zamanda bu geçiş esnasında mutfağınızda çok büyük veya gereksiz eşya kullanımından da kaçınmalısınız. Açık mutfak dekorasyonu nasıl olmalı; Açık mutfaklarda tezgâh yapısı da dekorasyonda büyük değişiklikler yaratacaktır. L şeklinde tasarlanan tezgâhlar kullanırsanız oturma alanı ve mutfak arasında çok fonksiyonlu ve modern bir hava yakalayabilirsiniz. Mutfağı oturma alanından ayıran ve sınırları belirleyen bu mutfak tezgâhı yapısını aynı zamanda masa olarak da değerlendirebilir ve fazla eşya tasarrufu yapmış olursunuz. Bu modern havayı tezgâh malzemeniz ve tezgâh renkleri ile de güçlendirebilir veya istiyorsanız biraz yumuşatabilirsiniz.

Bir diğer tezgâh tipi ise ada tezgâhlardır. Amerikan yapımı dizi ve filmlerde de sık sık rastlayabileceğiniz bu mutfak adaları klasik modern bir çizgide yer alıyor. Hem klasik dem de modern çizgiden fazla kopmak istemiyorsanız mutfak adalarını tercih edebilirsiniz ayrıca mutfak adaları depolama alanı açısından olduk kullanışlı yapıya da sahiptirler. Eğer oturma alanı ve açık olan mutfağınızı ayıran bir kemer varsa tavanda bu kemerde değişiklikler yaparak mutfak ve salon arasında hoş bir geçiş yakalayabilirsiniz.

KÜÇÜK AÇIK MUTFAKLAR NASIL DEKORE EDİLMELİ?

Oldukça sık görmeye başlamış olsak da açık mutfakların birçoğu yetersiz alana sahip olabiliyor bu yüzden küçük açık mutfaklarınızı değerlendirebileceğiniz bazı yöntemler şunlar:

Mutfağınızın aydınlatmasını çoğaltarak fazla aydınlık ortam yaratarak derinlik katabilirsiniz.

Mutfak duvarınıza ayna ekleyebilirsiniz

Duvara monte edilmiş tencere ve bardak rafları monte edebilirsiniz.

Bıçakları ve kavanozlarınızı saklamak için duvar mıknatısı kullanabilirsiniz

Kolayca saklanabilen pratik mobilyalar kullanabilirsiniz.

Sıkıştırılabilen sırtı açık tabureler kullanabilirsiniz

Miniamlist düzene uygun dekore edebilirsiniz bu sayede modern bir görünüm yakalamış olursunuz

Büyük halılar yerine küçük ve kolay yıkanabilir kilimler tercih edebilirsiniz.

Mutfağın küçük olduğunu göz önünde bulundurarak yemek kokularından arındırmak için küçük davlumbazlar kullanabilirsiniz

Ankastre mutfak seti kullanabilirsiniz

Tekerlekli servis masası kullanarak kendinize depolama alanı yaratabilir istediğiniz zaman yerini değiştirebilirsiniz

Küçük detaylarla büyük değişiklikler yaratabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal