Abonelik İptalleri Artık E-Devlet'ten Yapılabilecek

Telefon, internet ve benzeri sözleşmelerin abonelik iptalleri artık E-Devlet üzerinden yapılabilecek.

29.09.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-09:48) Abonelik İptalleri Artık E-Devlet'ten Yapılabilecek

Milyonlarca vatandaş, internet, sabit hat, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali konusunda yaşadığı sorunlar geride kalıyor. Kullanıcılara sunulan abonelik iptalinde faks çekme zorunluluğu sona erecek ve abonelik iptalleri artık E-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Vatandaşların "abonelik sözleşmesinin ancak işletmecinin faks numarısına imzalı olarak gönderilmesi" uygulamasını TBMM'ye şikayet etmesi üzerine, konu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTİK) iletildi. BTİK, fesih taleplerinin her koşulda alınabilmesi için yürütülen çalışmanın tamamlanması ile e-Devlet üzerinden mevcut aboneliklerin sonlandırılabileceğini belirtti.

TBMM'YE YOĞUN ŞİKAYET YAPILDI

İstanbul'da yaşayan M.S. isimli bir vatandaş, internet, telefon, sabit hat ve benzeri abonelik sözleşmelerini aylarca iptal ettiremediğine yönelik şikayetini TBMM Dilekçe Komisyonu'na iletti. Fesih talebinin işletmeciye faks olarak gönderilmesi zorunluluğundan dert yanan M.S., salgın nedeniyle faks cihazına ulaşmakta zorluk yaşadığını belirterek gelişen teknoloji doğrultusunda alternatif yöntemler kullanılması talebinde bulundu.

Vatandaşlardan benzer yönde yoğun şikayetler gelmesini değerlendiren komisyon, BTİK ile temasa geçerek şikayetlerin çözümünü istedi. BTİK'in cevap olarak Meclis'e gönderdiği yazıda ise abonelik iptali konusunda zorluk yaşayan milyonlarca vatandaşa müjde verildi.

BTİK yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Teknolojik imkânlardan da faydalanarak tüketicilere daha kolay ve hızlı bir şekilde fesih başvurusu yapabilme imkânının sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, söz konusu çalışmaların tamamlanması ile fesih başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi mümkün olacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal