Abdullah Gül'ün Danışmanı Abdullah Sever'e Terörden Soruşturma Açıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun süre Başdanışmanlığı'nı yapan Ahmet Sever'e, terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile dava açıldı.

21.12.2018-15:11 - (Son Güncelleme: 21.12.2018-15:38)

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun zaman başdanışmanlığını üstlenen gazeteci Ahmet Sever hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak iddiası ile soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma, yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

10 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

T24'ün aktardığına göre, Sever hakkındaki dosyaya erişimle alakalı olarak gizlilik kararı verildi. Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 çerçevesinde açılan soruşturma 5 seneden 10 seneye dek hapis cezası talep ediyor.

SAVCI, AVUKATIN SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Savcı, Ahmet Sever'in avukatı Oya Aydın Göktaş'ın, "Hangi terör örgütünün söz hususu olduğu ve neye dayanarak soruşturma açıldığı" doğrultusundaki sorularını 'gizlilik' kararını sebep göstererek cevapsız bıraktı.

HAKARET VE TAZMİNAT DAVASI AÇILMIŞTI

Sever'e yaklaşık üç hafta önce de 'İçimde Kalmasın-Tanıklığımdır' kitabından sebeple Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop tarafından aynı anda 4 hakaret ve tazminat davası açılmıştı.

Erdoğan ve Varank 'hakaret' iddiasıyla suç duyurusu gerçekleştirirken, Şentop hakaretin haricinde tazminat hususunda da şikayette bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal