Abdullah Gül'e FETÖ Şoku!

Ankara'da devam eden FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktorunun da olduğu ortaya çıktı. Gül'ün doktoru Sedat Caner çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

04.08.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 04.08.2018-12:09)

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı yıllarında doktoru olan Sedat Caner " FETÖ üyeliği" suçlaması ile tutuklandı.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMASINDA 19 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde, hafta başında eski Gazi Üniversitesi çalışanı 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

ARALARINDA GÜL'ÜN DOKTORUNUN DA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

O kişiler içinde 11. cumhurbaşkanı Gül'ün vazifede olduğu yıllarda yakın doktoru olan Sedat Caner'in de yer aldığı meydana çıktı. Caner, savcılık sorgusunun sonrasında Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez, Caner'in "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savcılık dosyasında Caner'in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in özel doktoru Tuncay Delibaşı ile temasta olduğu, Bank Asya hesabında yükseliş olduğu ve bylock kullanıcısı olduğuna yönelik tespitlere yer verildi. Fakat Caner bu suçlamaları kabul etmedi. FETÖ üyesi olmadığını, örgütün haberleşme uygulaması Bylock'u kullanmadığını ifade etti. 2012 senesinden beri Gül'ün yakın doktorluğu ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürlüğü vazifesini yaptığını bildirdi. Caner, Gül'ün vazife süresinin dolmasının sonrasında ise kendi talebi ile Cumhurbaşkanlığı'ndaki işini bıraktığını söyleyen Caner, Ekim 2016'da Gazi Üniversitesi'ndeki vazifesinden kanun hükmünde kararname ile ihraç edildiğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal