Abdullah Gül, Yeni Kurulacak Parti İçin Biraz Daha Beklenmesini Söylemiş

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, Abdullah Gül önderliğinde kurulması düşünülen yeni parti ile alakalı kulis bilgisini yazdı. Takan, Gül'ün "Biraz daha bekleyin" talimatı verdiğini açıkladı.

10.04.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-10:01) Abdullah Gül, Yeni Kurulacak Parti İçin Biraz Daha Beklenmesini Söylemiş

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, seçim ardından yeni bir parti kurulacağı doğrultusundaki iddiaya yönelik kulis yazdı. Takan "Kaynağımdan edindiğim bilgiye göre, Gül 'Bir süre daha bekleyin' dedi. Parti kurmakta kararlı duruyorlar. Fakat bir erteleme söz hususu" sözlerini kullandı.

Ahmet Takan, "Abdullah Gül, gene 'Bekleyin' dedi" başlığıyla paylaşılan yazısında "Seçim ardından kaleme aldığımız bir yazıda, sonuçların, yeni parti kurma çalışmaları içerisinde olan malum çevrelerde moral bozukluğuna neden olduğunu söylemiştim" dedi.

"ALİ BABACAN LİDER OLACAK"

"Abdullah Gül'e yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, yeni bir partide Ali Babacan'ın önderliği hususunda ağırlıklı çalışma kararı alındı. 'Ahmet Davutoğlu ne olacak' sorusuna gelince…. Verilen yanıt, 'Ya Babacan'ın önderliğini kabul edecek veya gidip kendi partisini kuracak'."

PARTİ NE ZAMAN KURULACAK?

"Gülcülerin partisi ne zaman kurulacak?.. 31 Mart seçimlerinin hemen ardı için hazırlık yapıyorlardı. Kaynağımdan edindiğim bilgiye göre, Gül 'Bir süre daha bekleyin' dedi. Hemen aklınıza şu soru gelebilir, 'Gülcüler parti kurmaktan cayıyor mu'?.. Hayır… Parti kurmakta kararlı duruyorlar. Fakat bir erteleme söz hususu. Gelişmeleri yakinen izleyecekler!.."

"GÜL CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK"

"Duruma göre bir deklarasyonla kamuoyunun karşısına çıkacaklar, AK Parti'ye, belirledikleri promblemleri sıralayıp çözmesi için vakit verecekler. Ve sonra da sonbahar ayları içerisinde yeni partiyi açıklayacaklar. Tabii bu onların düşüncesi!.. Ufukta bir erken seçim bekleyip beklemediklerini sordum, Kaynağım, 'Yeni seçilen milletvekilleri özlük haklarını kazanmadan olmaz. En erken 2020 sonundan önce olmaz' cevabını verdi. Abdullah Gül'ün yeni oluşumunda rolünü sorduğumda ise, 'Cumhurbaşkanı adayımız olacak' dedi."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal