Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, Teröre Destek Veren Başkanların Görevden Alınmasını Eleştirdi

Yeni parti hazırlığında oldukları iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP'li belediyelere kayyum atanmasını eleştirdi. İkilinin bu çabaları oy koparma çalışmalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

19.08.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-19:15) Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, Teröre Destek Veren Başkanların Görevden Alınmasını Eleştirdi

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanları, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP'li belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül, Twitter sayfalarından İçişleri Bakanlığının kayyum kararını eleştirdi.

GÜL: DOĞRU OLMADI

Abdullah Gül şu sözleri kullandı:

"Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının 'bu şekilde' görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır."

DAVUTOĞLU: DEMOKRATİK SİSTEMİN RUHUNA AYKIRI

Ahmet Davutoğlu, resmi sayfasından şunları söyledi:

"Kısa süre önce yapılan seçimlerle vazifeye gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları'nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır. Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir."

"HUKUK" VURGUSU

"Adayların seçime girmesi yasaya aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir. Tabiki seçim sonrasında işlenen suçlar ile alakalı da lazım olan tedbirler alınabilir. Fakat bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki koşulları oluşmalıdır."

"BU KARAR, TERÖRLE MÜCADELEYİ DE ZAAFA UĞRATABİLİR"

"Asıl olan seçme ve seçilme hakkıdır. Bu karar, toplumsal barışa katkı vermeyeceği gibi terörle mücadeleyi de zaafa uğratabilir. Terörle en etkili siyasi mücadele, demokratik temsili aşındırmakla değil milletin gönlüne girip seçim kazanmakla verilir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal