Abdullah Ağar: Coronavirüs Bütün Milli Güç Unsurlarını Etkileyecek

Abdurrahman Pala'nın bu haftaki konuğu güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Ağar, gündeme salgının oturmasının doğal olduğunu belirterek, Suriye ve Libya'daki son duruma değindi.

16.04.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-13:41)

Ülkemiz coronavirüs salgını ile uğraşırken, bunun yanında terör örgütlerine yönelik çalışmalar da devam ediyor. Öte yandan Libya ve Suriye'deki durumu da yakından takip eden Türkiye buradaki varlığını koruyor. Gündem coronavirüs salgınına yoğunlaşmışken, Abdurrahman Pala'nın bu haftaki konuğu güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Libya ve İdlib'teki durumu değerlendirdi.

"MİLLİ GÜÇ UNSURLARINI DERİNDEN ETKİLEYECEK BİR FAKTÖR OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ"

Gündemin coronavirüs salgınına yoğunlaşmasını doğal olarak değerlendiren güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, "Coronavirüsün ortaya koyacağı etki bu kadar değil. Biz şu an bunun sağlık kısmıyla ilgili konuşuyoruz ama bunun, bütün milli güç unsurlarını derinden etkileyecek bir faktör olduğunu da unutmamız gerekiyor. Bunlardan en önemlisi, devletin güvenliği, istikrarı ve mücadele alanlarında ortaya koyacağı olası etkiler veya koymaya başladığı etkiler. Salgın tüm dünyayı etkileyen bir etkiye dönüştü." şeklinde konuştu.

Ağar, salgının terör örgütleri tarafından fırsat olarak kullanılabileceğini de belirtti ve geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde sivillere yönelik yapılan saldırıyı bu duruma örnek olarak gösterdi. 

"İDLİB KENDİ DİNAMİZMİ VE KARMAŞASI İÇİNDE DEVAM EDİYOR"

Daha sonra açıklamalarında İdlib'teki duruma değinen Ağar, "İdlib'e baktığımız zaman İdlib kendi dinamizmi ve karmaşası içerisinde devam ediyor. Bunda en çok, M4 karayolu üzerinde bizim sadece rejim unsurlarıyla karşı karşıya kalmış olduğumuz riskler değil, bir de şimdi sahadaki bizim radikal olarak tanımladığımız yapıların bize karşı ortaya koymuş oldukları etki ve bu etkiyle beraber İdlib halkını Mehmetçiğe karşı kullanmış olduğu risk fotoğrafları var." ifadelerini kullandı. Ağar bu açıkladıklarını ise M4 karayolunda Türk askerine yapılan saldırı ile destekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal