Abdulhamit Gül'den AYM Açıklaması: Değişiklik Yapılabilir

Abdulhamit Gül, MHP lideri Bahçeli'nin gündeme getirdiği Anayasa Mahkemesi düzenlemesi hakkında "Her türlü değişiklik yapılabilir" ifadelerini kullandı.

08.10.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-12:36) Abdulhamit Gül'den AYM Açıklaması: Değişiklik Yapılabilir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışı ile gündeme gelen Anayasa Mahkemesi yapısında değişiklik yapılmasıyla ilgili tartışmalara değindi.

"HER TÜRLÜ DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR"

Bakan Gül, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur" ifadelerini kullandı.

"BEN YARGIYIM HESAP VERMEM ANLAYIŞI OLMAZ"

Gül, sözlerinin devamında "Ben yargıyım hesap vermem anlayışı asla kabul edilemez. Türk milleti adına karar veren yargı Türk milletine sırtını dönemez. Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur." dedi.

Adalet Bakanı Gül, AİHM'nin Ermenistan başvurusu sonrası aldığı karara tepki göstererek "Siyasi ve asla ülkemizden bilgi dahi alınmadan verilmiş bir karardır." dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Lideri Bahçeli, geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklama ile AYM'yi eleştirmiş, AYM'nin yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yapılandırılması gerektiğini söyleyerek "Parlamenter Sistem’in oluşturduğu kurumların yeniden yapılanması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne fonksiyonel açıdan müzahir noktaya taşınması artık kaçınılmaz bir zarurettir." demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal