ABD'nin Venezuela Darbesine En Fazla Tepki Gösteren Ülke Türkiye Oldu

ABD'nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı yaptığı darbe girişimine en fazla tepki Türkiye'den geldi. Twitter'da açılan #WeAreMaduro etiketi ile en fazla paylaşım Türk kullanıcılardan geldi.

24.01.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-13:39) ABD'nin Venezuela Darbesine En Fazla Tepki Gösteren Ülke Türkiye Oldu

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı tarafından yapılan başkanlık ilanının sonrasında, ABD Başkanı Trump’ın desteği ile Venezuela’da sosyalist devlet başkanı Maduro’ya dönük darbe sürecinin düğmesine basıldı. Venezuela’da meydana gelen olaylarda, Maduro'ya en fazla sosyal medya desteğinin Türkiye'den yapıldığı meydana çıktı. Twitter'da açılan '#WeAreMaduro' etiketiyle en fazla Türk kullanıcılar paylaşım yaptı.

Açılan etiketle en fazla paylaşım yapan ülkenin ise Türkiye olduğu bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak kabul ettiğini duyurmuştu. Ayrıca ABD’nin sonrasında Kanada da muhalif lider Guaido'yu devlet başkanı olarak kabul etmişti. ABD ve Kanada'nın sonrasında da Paraguay ve Brezilya açıklama yaparak Venezuela muhalefet lideri Guiado'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdıklarını duyurmuştu.

Buna karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu arayarak, kendisine destek mesajlarını iletmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal